Bespaar tot wel 20%. Jubileumsactie 10 jaar Caravan Salon Düsseldorf

Daktent: dakbelasting & gewicht – Montage op de auto

Daktent dakbelasting / gewicht – Bij het kiezen van een daktent moet rekening worden gehouden met een aantal factoren. In de regel past een daktent op elke auto, mits de bijpassende dakdragers al op het dak zijn gemonteerd. Of je nu in een Audi, BMW, Mercedes, Ford of VW rijdt – niets staat jouw kampeervakantie met een daktent in de weg. In dit artikel vind je waar je rekening mee moet houden bij de dakbelasting van je auto en het gewicht van je daktent, voordat je een daktent koopt. Als je algemene informatie wilt over prijzen, modellen en de voordelen, kun je op deze site alles lezen over de daktent voor de auto.

De daklast van de auto en het gewicht van de daktent

Voordat je een daktent wilt kopen, moet je eerst de dakbelasting van je auto bepalen. Een daktent voor 2 personen weegt ongeveer 50 kg – 60 kg, terwijl een daktent voor 4 personen ongeveer 70 kg weegt. Bij het kiezen van een geschikte daktent moet je eerst controleren hoe hoog de dakbelasting van jouw auto is en deze afstemmen op het gewicht van jouw gewenste daktent.

Daarnaast zijn dakdragers nodig op uw auto, omdat de daktent hierop moet worden bevestigd. Hiervoor zijn dakrails niet perse nodig. Over het algemeen kan een daktent worden bevestigd op elke auto die is uitgerust met dakdragers – je hoeft alleen maar van tevoren rekening te houden met de dakbelasting van je auto en het gewicht van de daktent en deze op elkaar af stemmen.

Zo monteer je een daktent op je auto:

  1. Bepaal de dakbelasting van jouw auto
  2. Controleer het gewicht van de gewenste daktent
  3. Dakbelasting en gewicht met elkaar vergelijken
  4. Dakdragers op het autodak plaatsen
  5. Daktent op de dakdragers leggen en bevestigen aan de dakdragers

Waar vind ik informatie over de dakbelasting?

Waar vind ik informatie over de dakbelasting van mijn auto? Als je niet helemaal zeker weet hoe hoog de dakbelasting van jouw auto is, is het belangrijk dit na te gaan. De toegestane dakbelasting staat echter niet in het kentekenbewijs, maar in de gebruiksaanwijzing van de voertuigfabrikant. Eventueel kun je dit ook online vinden.