Bespaar tot wel 20%. Jubileumsactie 10 jaar Caravan Salon Düsseldorf

BDV

Nieuw! De superplatte Wedge daktent van iKamper

Blue Dot Voyager

De daktent voor alle avonturen!

Stap uit de dagelijkse sleur, de natuur in! Is geen uithoek van de wereld u te ver en voelt u zich het meest thuis in de ruige natuur? Bijl en kajak zijn altijd bij je op vakantie? Dan is de BDV, de eerste wigdaktent van iKamper, precies de juiste autodaktent voor u.

BDV - Duo

Ervaar de vrijheid! Met een daktent die je overal vergezelt.

Dankzij de stabiele wigvorm is de BDV zelfs bestand tegen de meest ongunstige weersomstandigheden. Bovendien biedt iKamper vele doordachte uitbreidingen voor de biedt vele doordachte uitbreidingen: Zo kunt u niet alleen uw sportuitrusting, maar ook al uw outdoorspullen op één plek. a railing aan de een aan de buitenkant bevestigde railing.

Toch is de krachtpatser superslank met net geen 20 cm in gesloten toestand. Het opzetten van de Wedge daktent is net zo eenvoudig als anders en kan in een paar seconden gebeuren. Lees meer over de vele mogelijkheden die de daktent u biedt.

Ligoppervlak

2 personen

Gewicht

Daktent 71 kg

Opbouw

ongeveer 15 seconden

Pakmaat

149 x 228 x 18
(L x B x H) cm

Belasting van het autodak

min.
75 kg

Tentstof

Biologisch katoen, gerecycleerd polyester

BDV staat voor "Blue Dot Voyager": Reiziger op Aarde

Opzetten in een paar seconden

De BDV is opgezet in ongeveer 15 seconden. Gewoon uitklappen, de kussens opschudden en de daktent biedt je alles wat je nodig hebt voor een rustgevende nacht!

De daktent in één oogopslag

Grootte van het slaapgedeelte

De daktent biedt voldoende ruimte voor twee personen. Het slaapniveau is ongeveer 135 x 213 cm (B x L).

Opbouw

Het was nog nooit zo snel: in 15 seconden is de daktent klaar voor gebruik.

Gewicht

De daktent weegt ongeveer 76 kg. De ladder is afneembaar en reist mee in uw bagage.

Dekking en verpakkingsgrootte

De robuuste glasvezelharde schaal is superplat (18 cm). Opgevouwen meet de tent ongeveer 149 x 228 x 18 cm (L x B x H).

Belasting van het autodak

De vereiste belasting van het autodak bedraagt ten minste 75 kg. Dit onderwerp is uitgebreid, dus u kunt er meer informatie over vinden in onze FAQ.

Tentstof

Voor de tent is organisch katoen en gerecyclede polystof gebruikt. Het materiaal is waterdicht en verduisterend.

Uitrusting

Uw daktent - uw onderdak

Beschermd tegen de kou van de grond, wind en regen biedt de BDV u een veilige en droge slaapplaats dicht bij de natuur. Want het begint direct voor de grote ramen van uw autodaktent, van waaruit u te allen tijde een goed zicht heeft op uw omgeving. Door de verhoogde slaapplaats op het dak van uw auto hebben zelfs kruipende dieren geen kans om u een nachtelijk bezoekje te brengen.

Ventilatie rondom

Extra brede ramen en een grote ingang zorgen ervoor dat u vrij zicht heeft op de omgeving. Geniet van veel frisse lucht, spectaculaire uitzichten overdag en ‘s nachts en het gevoel van grenzeloze vrijheid. De tentopeningen van uw daktent kunnen worden afgesloten met muskietennetten en ook de ramen kunnen worden afgesloten met transparante ramen.
Een regenhoes biedt extra bescherming bij regen. Als je hem niet nodig hebt, kan hij gewoon over de tentingang worden opgerold.

Robuuste harde schaal

De harde schaal van uw daktent kan zoveel meer doen dan alleen een dak boven uw hoofd zijn. Met de BDV kunt u elke uitrusting aan de buitenkant van uw daktent bevestigen – van een bijl tot een zonnepaneel voor zelfvoorzienend kamperen in de natuur. Geavanceerde uitbreidingen voor uw Wedge daktent maken het mogelijk.

Extra's

Wij kamperen het hele jaar door!

Niets houdt echte avonturiers tegen. Zelfs de winter niet. Als slaapzak en kampvuur voor de tent niet meer voldoende zijn bij temperaturen onder nul, zorgt een daktentverwarming of elektrische deken voor de nodige warmte.

dachzelt-aufbau-person-sitzend

Klaar voor bewoning

Sneller kan bijna niet: in slechts 15 seconden is de daktent klaar voor gebruik. Zodra de snap locks open zijn, volstaat het om het deksel van de BDV iets op te tillen en de tent zet zichzelf op.

Gewoon de ladder opzetten, de spanstangen voor de Rainfly bij de ingang monteren en u kunt van uw vakantie genieten.

Super plat

Met net geen 20 cm is de BDV slechts half zo dik als de meeste andere daktenten. Uw auto en daktent parkeren in een ondergrondse parkeergarage is met de BDV in de meeste gevallen geen probleem. Het slanke ontwerp ziet er ook heel goed uit op elk autodak.

dachzelt-zu-auto-flach-hartschale
dachzelt-auto-axt-solarpanele-strand

Alleskunner

De BDV is ontworpen om u te vergezellen op elk avontuur. Bevestigingsrails, die als uitbreiding aan de buitenkant van de BDV kunnen worden gemonteerd, zijn perfect voor het bevestigen van uw outdooruitrusting, zoals bijlen, gripmatten of andere uitrusting.
MTB’s en kajaks reizen op het dak van de BDV, of u kunt hier een zonnepaneel installeren. Zo kunt u met uw BDV genieten van de beslotenheid van de natuur, volledig zelfvoorzienend, op de door u gekozen plek op aarde.

BDV - Solo

De daktent voor één persoon

De BDV Solo is ontworpen voor avonturiers die alleen reizen. Het slaapoppervlak van de hardschalige wig is 96 x 213 cm, de pakmaat is 102 x 228 x 18 cm.
Dankzij de smalle voetafdruk is er naast de daktent nog voldoende ruimte op het dak van uw auto om bijvoorbeeld een kajak te vervoeren. 
Met 56 kilo is de BDV Solo ook een van de absolute lichtgewichten onder de daktenten. Een dakbelasting van 60 kilo is voldoende. Toch bevat de Solo alle functies die de Duo ook heeft. 

Materiaal en verwerking

Tentstof

Biologisch katoen en gerecycleerde polystof, verkregen door het smelten van oude plastic flessen, werden gebruikt om de daktent te maken.
Het BDV tentdoek heeft de GRS en OCS certificering doorstaan en voldoet aan alle criteria van de OEKO-TEX STANDARD 100 klasse 1. Uiteraard is het gehele materiaal waterdicht, verduisterend, absoluut robuust en bijzonder duurzaam.

Duurzaam

De BDV is gemaakt om heel dicht bij de natuur te blijven. Maar wat zou de beste tent ter wereld zijn zonder de schoonheid van deze aarde?

Daarom zet iKamper bij de productie van de daktent een nieuwe stap naar duurzaamheid: De BDV is niet alleen gemaakt van duurzame materialen, maar ook van bijzonder hoogwaardige materialen om zijn duurzaamheid en lange levensduur te garanderen. De harde schaal is ontworpen voor honderd keer geopend en gesloten om het te testen.

Zo wordt de daktent uw metgezel voor het leven.

Verdere functies

iKamper ontwikkelt zijn producten voortdurend en bouwt daktenten die niet alleen geschikt zijn voor mooi weer, maar ook bestand zijn tegen de zwaarste omstandigheden – zodat u zich tijdens uw reis geen zorgen hoeft te maken over wind en regen.

Technische specificaties

Veel voorkomende vragen en antwoorden

Past de daktent op mijn auto?

De daktent kan worden gemonteerd op vrijwel elk voertuig met een dynamische dakbelasting van ten minste 60 of 75 kg. Je hebt maar twee dwarsbalken/laaddragers nodig. De daktent wordt dan met het bijgeleverde montagemateriaal aan de dakdragers bevestigd. Wij raden af om rechtstreeks op een dakrail te monteren, omdat de afstand tot het dak erg klein is en de gebruikte schroeven krassen kunnen veroorzaken. Dus je hebt dwarsliggers/laaddragers nodig, zelfs met een dakrail.

Wij bieden u graag direct bij aankoop geschikte dragers voor uw voertuig aan.

Maar bij mij weegt de daktent te veel, hè?

Voor de meeste voertuigen ligt de dakbelasting tussen 75 en 100 kg. Deze specificatie heeft echter betrekking op de belasting tijdens het rijden! Bij stilstand kan het gewicht dat op het dak werkt aanzienlijk hoger zijn.
Denk maar eens: bij het kantelen van een auto, moet deze op zijn eigen dak kunnen liggen.

Meer antwoorden en veel voorkomende vragen vind je op onze paginaFAQ

Productwijzer

Kan je niet beslissen? Onze online productwijzer helpt je
door de beantwoording van enkele vragen, het ideale kampeermiddel voor je te vinden.
Laat je je simpelweg inspireren…

Of rechtstreeks naar de shop…

Ervaring met onze daktenten