Aktuell auf Messe in Bern

X-Cover daktent

Revolutie op je autodak

De volgende revolutie op het dak van je auto! Tot nu was het niet mogelijk om naast je daktent ruimte te houden om andere sportuitrusting te vervoeren op je autodak. Met de nieuwe iKamper X-Cover zijn er volop nieuwe mogelijkheden. De X-Cover is een multi-talent.

Kom hier alles te weten over deze designprijs-winnende daktent.

X-Cover

De nieuwe sluiting spaart tijd en energie

Het sluiten van een daktent met een reguliere PVC- afdekhoes is, vooral bij hoge voertuigen, soms een sportieve activiteit. De nieuwe gepatenteerde hoes sluit alleen dat wat nodig is aan de zijden, tussen de waterdichte bodem en deksel. De PVC hoes is geïntegreerd en wordt met een stevige, waterdichte ritssluiting gesloten. Met 55 kg is de X-Cover, ondanks zijn grootte, een absolute lichtgewicht onder de daktenten. Daardoor is deze ook geschikt voor kleinere voertuigen.

1-4

Personen

230x190cm

Ligoppervlak

ca. 3 min.

Opbouwtijd

410 kg

Draagvermogen

195x120cm

Pakmaat

55 kg

Lichtgewicht

Bijzonder interessant is de daktent voor iedereen wiens trekhaak al door een boottrailer, paardentrailer of iets dergelijks bezet is.

Opbouw in minder dan 3 minuten

In slechts drie minuten bouw je de X-Cover daktent om tot een reusachtige slaapplek op je auto. Perfect voor een middagdutje…

Video afspelen

Uitrusting

Wat een ruimte

Comfortabel voor 3-4 personen

Het reusachtige kingsize bed biedt ruimte voor het hele gezin. In geopende toestand is de daktent
230 x 190 cm groot. De supercomfortabele en dikke premiummatras garandeert
heerlijk slapen.

Ventilatie rondom

Om van het uitzicht te kunnen genieten heeft de X-Cover daktent rondom grote vensters. Alle vensters zijn voorzien van zeer fijn maar sterk horregaas, een van binnenuit sluitbare bescherming tegen weersinvloeden, en met luifeltjes overdekte vensters, zodat je kunt blijven ventileren, ook bij sterke regenval. Uniek zijn de 2 dakvensters, die ´s nachts uitzicht bieden op de sterren en overdag de tent verlichten. Voor langslapers beschikken de dakvensters natuurlijk over een van binnenuit sluitbare afdekking.

Geniaal opgelost
Hardcover als dakdrager

Pure vormgeving

Niet zonder reden is de iKamper X-Cover bekroond met de RedDot Award voor
uitstekend Design. De strakke lijnen van de daktent geven het voertuig een mooi aangezicht.

Daktent en drager inéén

Het bijzondere van de iKamper X-Cover is de mogelijkheid de daktent tegelijkertijd als dakdrager te kunnen gebruiken. Fietsen of een kajak kunnen eenvoudig op de dakdragers worden meegenomen. Dat geeft volop mogelijkheden voor je volgende vakantie!

Extra's

Wij kamperen het hele jaar door!

Dankzij onze innovatieve binnentent staat niets ons in de weg. Wie bij temperaturen onder nul het toch graag behaaglijk wil houden, vindt in onze accessoireshop alles om je warm te houden, van kachel tot slaapzak.

Binnentent

Door ademen, zweten of koken ontstaat veel vocht, wat vooral bij koude nachten kan gaan condenseren aan de binnenzijde van de daktent. Om dat te verminderen, hebben we de binnentent ontwikkeld. Deze wordt eenvoudig aan het frame van de daktent bevestigd, en zo ontstaat een dubbelwandige daktent. De binnentent bestaat uit een puur katoenen stof en heeft ritssluitingen bij iedere toegang en ieder venster, om zo de ventilatiemogelijkheden op warme dagen te behouden.

NIEUW!

Voortent

Als kleedruimte, keuken, douche of eenvoudigweg als extra leefruimte. De iKamper ondertent is altijd een praktische accessoire. Dankzij de rondom gesloten wanden blijft het slechte weer daar waar het hoort; buiten. Maar ook bij mooi weer biedt de ondertent met 3 grote toegangen praktische voordelen. Beschikbaar voor de Skycamp en X-Cover.

Luifel

De iKamper luifel biedt bescherming tegen zon en regen wanneer je met je gezin op doorreis bent. De luifel is met de ritssluiting snel aan de tent gemaakt en de reusachtige overdekte oppervlakte zorgt ervoor dat je zitplek en keuken altijd droog en uit de zon is. Te gebruiken aan de Skycamp & X-Cover

Materiaal en verwerking

Tentstof

De tentstof bestaat uit een hoogwaardige, 300 gr. zwaar katoen, ook wel technisch katoen of polycotton genoemd. De vezel bestaat uit een samenstelling van katoen en polyester en combineert de voordelen van natuurvezel met die van modern hightech-materiaal. Het resultaat is een stevige, actief ademende stof die prettig aanvoelt, sneller droogt en goed in vorm blijft.

De tentstof is waterafstotend, geïmpregneerd en extra scheurvast. Alle naden worden met een speciaal garen gestikt, welke na het eerste contact met water uitzet en de stiknaden waterdicht maken.

Tentbodem

De aluminium bodem van de X-Cover daktent heeft een honingraatstructuur van binnen. Deze constructie is zeer sterk en daarnaast erg licht in gewicht. Het is vuurvast, volledig recyclebaar en biedt isolatie voor het slaapgedeelte van de daktent.

verdere uitrusting

Vernieuwingen

iKamper ontwikkelt zijn producten constant verder. Wij bouwen niet alleen voor mooi-weer-kampeerders, maar voor de zwaarste omstandigheden, zodat jij je op je reizen geen zorgen hoeft te maken. Hieronder enkele vernieuwingen.

Technische specificaties

Veel voorkomende vragen en antwoorden

Past de daktent op mijn auto?

De daktent kan op bijna ieder voertuig, dat een dynamische daklast van minimaal 60 kg aangeeft, gemonteerd worden. Je hebt 2 dakdragers/breedtedragers nodig voor op je voertuig. De daktent wordt dan met het bijgeleverde montagemateriaal aan de dakdragers bevestigd. Montage direct aan de dakrails wordt NIET aangeraden, omdat de afstand naar de dakplaat gering is en het montagemateriaal dan krassen kan veroorzaken. Je hebt daarom ook bij dakrails dakdragers nodig.

Deze bieden wij bij de aanschaf graag aan, passend bij jouw auto.

Maar met mij erbij weegt de daktent toch veel meer?

Bij de meeste voertuigen ligt de daklast zo rond de 75 – 100 kg. Deze belasting is echter in rijdende toestand. In stilstaande toestand mag het gewicht dat op het dak rust, beduidend hoger zijn. Denk daarbij aan het feit, dat een auto bij een ongeval op zijn dak moet kunnen rusten.

Meer antwoorden op veel voorkomende vragen vind je in onze FAQ lijst

Stel hier je ideale daktent samen

Stel hier je eigen daktent samen en laat je daarbij door onze kampeerspecialisten adviseren.