Bespaar tot wel 20%. Jubileumsactie 10 jaar Caravan Salon Düsseldorf

X-Cover daktent

Revolutie op je autodak

De volgende revolutie op het dak van je auto! Tot nu was het niet mogelijk om naast je daktent ruimte te houden om andere sportuitrusting te vervoeren op je autodak. Met de nieuwe iKamper X-Cover zijn er volop nieuwe mogelijkheden. De X-Cover is een multi-talent.

Leer hier alle features van dit bekroonde ontwerp kennen.

X-Cover 2.0

De cover spaart tijd en kracht

Reguliere, omvangrijke afdekhoezen zijn vooral bij hoge voertuigen een uitdaging om te monteren en demonteren. Deze nieuwe, gepatenteerde hoes, sluit alleen het noodzakelijke gedeelte aan de zijden tussen waterdichte bodem en top.
De stoffen hoes is vast geïntegreerd en wordt met een stevige, waterdichte ritssluiting gesloten. Met slechts 65 kg is de iKamper X-Cover, ondanks zijn grootte, een absolute lichtgewicht onder de daktenten. Daardoor is deze ook geschikt voor kleinere voertuigen.

1-4

personen

230x190cm

Ligoppervlak

ca. 3 min.

opbouwtijd

410 kg

Draagvermogen

193x119cm

Pakmaat

65kg

Lichtgewicht

Bijzonder interessant is de daktent voor iedereen wiens trekhaak al door een boottrailer, paardentrailer of iets dergelijks bezet is.

Opbouw in minder dan 3 minuten

In slechts drie minuten bouw je de X-Cover daktent om tot een reusachtige slaapplek op je auto. Perfect voor een middagdutje…

Video afspelen

Uitrusting

Wat een ruimte

Comfortabel voor 3-4 personen

Het reusachtige kingsize bed biedt ruimte voor het hele gezin. In geopende toestand is de daktent
307 x 287 cm groot. De supercomfortabele en dikke Premium matras zorgt voor een goede nachtrust.

Ventilatie rondom

Om van het uitzicht te kunnen genieten heeft de X-Cover daktent rondom grote vensters. Alle zijn voorzien van een fijnmazig en sterk horrengaas, een van binnenuit sluitbare weersbescherming en speciale afdakjes, die het ventileren ook bij sterke regen mogelijk maken. Uniek zijn de 2 dakvensters, die ´s nachts uitzicht bieden op de sterren en overdag de tent verlichten. Voor langslapers beschikken de dakvensters natuurlijk over een van binnenuit sluitbare afdekking.

Geniaal opgelost:
Hardcover als dakdrager

Daktent en drager inéén

Het bijzondere aan de iKamper X-Cover 2.0 is de mogelijkheid, de daktent gelijktijdig als dakdrager te gebruiken. Fietsen of een kajak kunnen eenvoudig op de dakdragers worden meegenomen. Dat geeft volop mogelijkheden voor je volgende vakantie!

Pure estethiek

Niet zonder reden is de iKamper X-Cover met de “Red Dot Award” voor excellent design
gewaardeerd. De strakke lijnen geven op het dak van het voertuig een mooi samenhangend beeld.

Extra's

Wij kamperen het hele jaar door!

Dankzij deze innovatieve binnentent kan ons niets tegenhouden! Wie bij temperaturen onder nul het toch graag behaaglijk wil houden, vindt in onze accessoireshop alles om je warm te houden, van kachel tot slaapzak.

Binnentent

Door ademen, zweten of koken ontstaat veel vocht, wat vooral bij koude nachten kan gaan condenseren aan de binnenzijde van de daktent. Om dit effect te verminderen is de binnentent ontwikkeld. Het wordt eenvoudigweg aan het bestaande frame bevestigd en daarmee creëer je snel een dubbelwandige tent. De binnentent bestaat uit een puur katoenen stof en heeft ritssluitingen bij iedere toegang en ieder venster, om zo de ventilatiemogelijkheden op warme dagen te behouden.

NIEUW!

Ondertent Plus

Als keuken, kleedruimte of als extra woonruimte; de zelfstaande ondertent Plus is jouw slimme en praktische reisbegeleider. Dankzij de rondom gesloten wanden blijft het slechte weer daar waar het hoort; buiten. Maar ook bij mooi weer biedt de zelfstaande ondertent veel voordelen. Beschikbaar voor de Skycamp en X-Cover.

Luifel

De luifel biedt onderweg een optimale bescherming tegen zon en regen. De luifel is met de rits snel aan de basistent gemonteerd en de reusachtige overkapping zorgt voor een zit- en kookgedeelte dat altijd droog en in de schaduw is. Te gebruiken voor Skycamp 2.0 en X-Cover.

Materiaal en verwerking

Tentstof

De tentstof bestaat uit een hoogwaardige, 300 gr. zwaar katoen, ook wel technisch katoen of polycotton genoemd. De vezel bestaat uit een samenstelling van katoen en polyester en combineert de voordelen van natuurvezel met die van modern hightech-materiaal. Het resultaat is een stevige, actief ademende stof die prettig aanvoelt, sneller droogt en goed in vorm blijft.

De tentstof is waterafstotend, geïmpregneerd en extra scheurvast. Alle naden worden met een speciaal garen gestikt, welke na het eerste contact met water uitzet en de stiknaden waterdicht maken.

Tentbasis

De bodem van de X-Cover daktent heeft een aluminium honingraatstructuur. Deze constructie is zeer sterk en daarnaast erg licht in gewicht. Het is vuurvast, milieuvriendelijk (volledig recyclebaar) en biedt een extra isolatielaag voor het slaapoppervlak van de tent.

iKamper ontwikkelt zijn producten constant verder. Niet alleen voor mooi weer, maar ook voor zwaardere omstandigheden, zodat je op jouw reis geen zorgen hoeft te maken. Hier de vernieuwingen op een rij:

Technische specificaties

Veel voorkomende vragen en antwoorden

Past de daktent op mijn auto?

De daktent kan op bijna iedere auto met een daklast van méér dan 65 kg gemonteerd worden. Je bent 2 dakdragers nodig. De daktent wordt dan met de meegeleverde montagematerialen aan de dakdragers bevestigd. Montage direct aan de dakrails wordt NIET aangeraden, omdat de afstand naar de dakplaat gering is en het montagemateriaal dan krassen kan veroorzaken. Je bent dus bij een dakrailing ook dakdragers nodig.

Deze bieden we je graag aan bij je bestelling, passend voor jouw auto.

Maar met mij erbij weegt de daktent toch veel meer?

Bij de meeste auto’s ligt de daklast tussen 75 en 100 kg. Dit is echter een gewicht dat in rijdende toestand op de auto mag worden gemonteerd. Bij stilstand mag het gewicht dat op het dak wordt gezet beduidend hoger zijn. Denk maar eens: bij het kantelen van een auto, moet deze op zijn eigen dak kunnen liggen.

Meer antwoorden en veel voorkomende vragen vind je op onze paginaFAQ

Stel hier je ideale daktent samen

Stel hier je eigen daktent samen en laat je daarbij door onze kampeerspecialisten adviseren.