Bespaar tot wel 20%. Jubileumsactie 10 jaar Caravan Salon Düsseldorf

Daktenten

Een daktent op het dak van je auto geeft je precies de vrijheid die je nodig hebt op je kampeervakantie: ‘s ochtends wakker worden op het strand en als eerste je vlieger oplaten? De besneeuwde bergpas kiezen als slaapplaats voor de nacht onder de middernachtzon?

Doe het gewoon!

We geven je graag advies als je een daktent wilt kopen. En je vindt ook een grote selectie bijpassende accessoires in onze winkel.

Wil je meer weten? De belangrijkste informatie over onze autodaktenten vind je hier!

Onze favoriete daktenten

Skycamp

Adventure

X-Cover

Onze daktenten per model

Niet alle daktenten zijn hetzelfde. Maar welke is geschikt voor jou? Elk type daktent biedt verschillende voordelen en functies. Om je een goed overzicht te geven, zijn hier de belangrijkste feiten!

Hybride

Hybride daktenten combineren het beste van twee werelden: De hardcover biedt uitstekende bescherming tegen weer en wind en isoleert goed tegen kou en geluid. Als je de daktent uitvouwt, wordt het slaapoppervlak groter dan de pakmaat, net als bij een softtop daktent, waardoor je nog meer ruimte hebt. Vooral wie met meerdere mensen reist, zal blij zijn met een hybride daktent.

De verticaal openende versie van hardcover daktenten is een van de klassiekers onder de daktenten en is binnen enkele seconden klaar voor gebruik. Met deze daktent hoef je niets in te klappen of op te zetten. Je hoeft alleen maar de harde schaal te openen om je slaapruimte voor te bereiden. In tegenstelling tot vouwbare of hybride daktenten valt het slaapgedeelte niet verder open dan de grondafdruk van je auto – een voordeel op kleine kampeerplaatsen of als je snel wilt reizen, zoals tijdens een roadtrip.

Hardcover

Softtop daktenten

Softtop daktenten lijken het meest op een klassieke tent. Ze worden geleverd zonder harde schaal en worden beschermd door een zachte hoes. Dit maakt ze lichter, wat vooral een voordeel kan zijn als de dakbelasting krap is. Softtop daktenten scharnieren op de helft en bieden je dus een groot slaapoppervlak in verhouding tot het vrij kleine grondoppervlak van de daktent. De softtop daktent biedt plaats aan meerdere personen. Een ander voordeel is dat de toegang van dit type daktent direct beschermd is door de geïntegreerde afdak.

Wigdaktenten behoren ook tot de hardcover daktenten. Ze openen echter niet verticaal, maar onder een hoek van ongeveer 45 graden. Deze stabiele wigvorm maakt hem zeer windstabiel en is zelfs bestand tegen de meest ongunstige weersomstandigheden. Het opzetten van de wedge gaat ongelooflijk snel.

Wigdaktent

Belangrijk om te weten:

Of je nu kiest voor een hardcover daktent, een hybride daktent of een andere daktent. Doorslaggevend voor je aankoop is welke dakbelasting is toegestaan voor jouw auto. Weet je het niet zeker? Koop niet zomaar iets. Wij weten precies welke daktent jouw auto kan dragen. Praat gewoon met ons, we geven je graag advies!

1 persoon

2-3 personen

4 personen

Accessoires

Daktent individueel configureren

Kamperen is niet voor iedereen? Je hebt het mis: met onze tentconfigurator kun je gemakkelijk je eigen tent samenstellen.
Precies zoals jij het nodig hebt voor JOUW avontuur.

Waarom we van daktenten houden:

Snel en eenvoudig uit te vouwen en binnen enkele seconden klaar voor gebruik, vergezelt je daktent je op elke reis: van een micro-avontuur met het gezin tot een roadtrip rond de wereld. En of je nu kiest voor een daktent met een harde schaal of een softtop daktent, of je er nu een wilt kopen voor 4 personen of voor een enkele reiziger, of hij nu op een Dacia Duster of een VW bus moet passen – in onze daktenten zit je altijd comfortabel, droog en geniet je van het mooiste uitzicht vanaf het dak van je auto.

Jouw voordelen in één van onze daktenten: