Bespaar tot wel 20%. Jubileumsactie 10 jaar Caravan Salon Düsseldorf

Skycamp daktent

Skycamp daktent

Welkom in de toekomst...

Of je nu met je naasten en een fijn weekend in de natuur wilt doorbrengen met je gezinsauto, of avonturen wilt beleven en de meest afgelegen plekken ter wereld wilt ontdekken met je terreinwagen: de iKamper Skycamp daktent is onze favoriete oplossing als we spontaan de hectiek van alledag achter ons willen laten. Plezier staat hier duidelijk voorop. Maar vooral het gemak waarmee deze daktent wordt opgezet.

Productwijzer

Kan je niet beslissen? Onze online productwijzer helpt je
door het beantwoorden van enkele vragen, jouw ideale reismiddel te bepalen.
Laat je je simpelweg inspireren…

Of rechtstreeks naar de shop…

NIEUW! De derde generatie

NIEUW! Skycamp 3.0

De meest succesvolle hybride daktent van de wereld is nu nóg beter gemaakt. Naast het nieuwe ontwerp met de antracietkleurige tentstof en zwarte rainfly, overtuigt de Skycamp 3.0 met gewaardeerde en nieuwe features.

Hier de belangrijkste nieuwigheden in één overzicht:

Nóg meer plaats

De opnieuw ontworpen hardcover biedt nu nog meer plaats voor slaapzakken en kussens.

Premium-matras

De nieuwe 9-zone matras is nu 40 % dikker dan de matras van de Skycamp 2.0 en is door een extra isolatielaag beter geschikt voor de koudere nachten.

Sneller gemonteerd

Compatibel voor een grotere bandbreedte dakdragers en eenvoudigere montage. Tevens gemakkelijker toegankelijk bij het vastschroeven.

Nieuwe sluiting

Met de nieuwe sluitingen, kun je de daktent beter plaatsen op dakdragers met minder ruimte.

Venster Roll-up

Met het nieuwe Roll-up snelopeningssysteem, kan je de vensters van binnenuit de daktent bedienen.

Afneembare ladder

Bij montage op een auto met krappe daklast, kun je de ladder nu met een snelsluiting afnemen in je auto meenemen. Dit om gewicht op je dak te besparen.

Tas voor vensteruitzetters

Bij de ingang bevindt zich nu een tas met vensteruitzetters om deze snel paraat te hebben.

Geborsteld logo

Het nieuwe logo in een toffe, matte metaallook brengt de daktent nog meer stijl.

Kabeldoorvoer

In de aluminium bodem is een doorvoer gemaakt, om kabels gemakkelijker binnenin te leggen.

Wereldkaart

Wereldkaart en matrasdesign in antraciet en nieuwe hoogwaardige voering.

Accessoirerail

Nieuwe accessoirerail met sterkere ogen en peeslijst met meer draagkracht.

Ritssluitingen

Alle ritssluitingen voorzien van YKK ritsen in de hoogste kwaliteit.

Maar met al deze verbeteringen blijven de bestaande voordelen en snelle opbouw natuurlijk behouden. Overigens blijft de geliefde Skycamp 2.0 daktent voorlopig nog steeds leverbaar:

Skycamp 2.0

De Skycamp daktent van iKamper biedt reuze veel plaats aan tot wel 4 personen

De iKamper Skycamp daktent ontvouwt zich in luttele seconden tot een comfortabele woonruimte vol verschillende gebruiksmogelijkheden. Onhandige tentstokken, zoals bij traditionele tenten, behoren tot de verleden tijd. Eenvoudig te monteren zoals een dakkoffer, biedt de daktent door zijn uniek scharniermechanisme plaats tot wel 4 personen.

1-4

personen

ca. 1 min.

opbouwtijd

197x203cm

Ligoppervlak

410 kg

Draagvermogen

ca. 74kg

licht

217x139cm

Pakmaat

Bijzonder interessant is de daktent voor iedereen wiens trekhaak al door een boottrailer, paardentrailer of iets dergelijks bezet is.

Opbouwen binnen enkele minuten

In slechts enkele seconden ontvouwt zich de Skycamp daktent in een zeer grote en comfortabele slaapplek op het dak. Perfect voor een middagdutje…

Video afspelen

Zo makkelijk, iedereen kan het!

Uitrusting

Reusachtig

Kingsize – een bed voor koningen

In de laatste 50 jaar van de geschiedenis van een daktent was het slapen in een daktent met harde schaal beperkt tot de grootte van het dak van het voertuig. Dankzij de iKamper Skycamp, ‘s werelds grootste, uitklapbare hardshell daktent, heeft het hele gezin eindelijk ruimte.

Ventilatie rondom

Om van het uitzicht op hoogte te genieten, is de Skycamp daktent uitgerust met grote vensters rondom. Alle zijn voorzien van een sterk en fijnmazig horrengaas, een van binnenuit sluitbare weersbescherming, evenals de overkappingen, die ventilatie bij sterke regenval mogelijk laten. Uniek is het dakvenster, dat ´s nachts uitzicht biedt op de sterren en overdag de tent verlicht. Voor langslapers beschikken de dakvensters natuurlijk over een van binnenuit sluitbare afdekking.

Aerodynamische hardcover

Het speciale ontwerp van de glasvezelversterkte harde schaal reduceert niet alleen de luchtweerstand tijdens het rijden. De dubbele harde schaal is zo ontworpen, dat het een luchtlaag tussen buiten- en binnenschaal heeft. Dit ontwerp geeft de schaal niet alleen stevigheid en een lange levensduur, maar isoleert de daktent ook tegen geluid en kou.

Rocky Black

Rocky Black hardcover

De Skycamp is ook in de variant Rocky Black verkrijgbaar. Hier is de harde schaal van een matzwarte LineX coating voorzien. Dit geeft de daktent een robuuste uitstraling en slaat niet alleen een goed figuur in het offroad-gebied.

Extra's

Wij kamperen het hele jaar door!

Dankzij deze innovatieve binnentent kan ons niets tegenhouden! Wie bij temperaturen onder nul het toch graag behaaglijk wil houden, vindt in onze accessoireshop alles om je warm te houden, van kachel tot slaapzak.

Binnentent

Door ademen, zweten of koken ontstaat veel vocht, wat vooral bij koude nachten kan gaan condenseren aan de binnenzijde van de daktent. Om dit effect te verminderen is de binnentent ontwikkeld. Het wordt simpelweg aan het bestaande daktentframe bevestigd en je hebt een dubbelwandige daktent. De binnentent bestaat uit een puur katoenen stof en heeft ritssluitingen bij iedere toegang en ieder venster, om zo de ventilatiemogelijkheden op warme dagen te behouden.

NIEUW!

Voortent

Als keuken, kleedruimte of als extra woonruimte; de voortent maakt van je slaapplek een multifunctionele woonplek. Dankzij de rondom gesloten wanden blijft het slechte weer daar waar het hoort; buiten. Maar ook bij mooi weer biedt de ondertent met 3 grote toegangen praktische voordelen. Beschikbaar voor de Skycamp en X-Cover.

Zelfstaand

De ondertent Plus, een verbeterde versie van de oorspronkelijke ondertent van iKamper, biedt nog meer plaats en is zelfstaand. Dat betekent, dat de auto tijdens de vakantie kan worden verplaatst. De vijf openingen aan de verschillende zijden geven een nog ruimtelijker gevoel. Met de optioneel verkrijgbare binnentent, kun je zelfs een extra slaapcabine integreren. De ondertent Plus is ook voor oudere typen Skycamp compatibel.

NIEUW!

Luifel

De luifel biedt een optimale bescherming tegen zon en regen, waneer je aan het rondreizen bent. De luifel is snel aan de tent te bevestigen met de rits en het enorme overdekte gedeelte zorgt ervoor dat de zithoek en keuken altijd in de schaduw/droog staan. Te gebruiken voor Skycamp 2.0 en X-Cover.

Materiaal en verwerking

Tentstof

De tentstof bestaat uit een hoogwaardige, 300 gr. zwaar katoen, ook wel technisch katoen of polycotton genoemd. De vezel bestaat uit een samenstelling van katoen en polyester en combineert de voordelen van natuurvezel met die van modern hightech-materiaal. Het resultaat is een stevige, actief ademende stof die prettig aanvoelt, sneller droogt en goed in vorm blijft.

De tentstof is waterafstotend, geïmpregneerd en extra scheurvast. Alle naden worden met een speciaal garen gestikt, welke na het eerste contact met water uitzet en de stiknaden waterdicht maken.

Tentbasis

De bodem van de iKamper Skycamp daktent heeft uit een aluminium honingraatstructuur. Deze constructie is zeer sterk en daarnaast erg licht in gewicht. Het is vuurvast, volledig recyclebaar en biedt isolatie voor het slaapgedeelte van de daktent.

verdere uitrusting

Uitrusting

iKamper ontwikkelt zijn producten constant verder. Niet alleen voor mooi weer, maar ook voor zwaardere omstandigheden, zodat je op jouw reis geen zorgen hoeft te maken. Hierna volgen de kenmerken van de Skycamp 2.0 De vernieuwingen van de Skycamp 3.0 vind je hier >>hier<<.

Technische specificaties

Veel voorkomende vragen en antwoorden

Past de daktent op mijn auto?

De daktent kan op bijna iedere auto met een daklast van minimaal 75 kg gemonteerd worden. Je bent 2 dakdragers nodig. De daktent wordt dan met de meegeleverde montagematerialen aan de dakdragers bevestigd. Montage direct op de dakrails is niet aan te raden, omdat de afstand tot het dak niet voldoende is en dit krassen kan veroorzaken. Je bent dus bij een dakrailing ook dakdragers nodig.

Deze bieden we je graag aan bij je bestelling, passend voor jouw auto.

Maar met mij erbij weegt de daktent toch veel meer?

Bij de meeste auto’s ligt de daklast tussen 75 en 100 kg. Dit is echter een gewicht dat in rijdende toestand op de auto mag worden gemonteerd. Bij stilstand mag het gewicht dat op het dak wordt gezet beduidend hoger zijn. Denk maar eens: bij het kantelen van een auto, moet deze op zijn eigen dak kunnen liggen.

Meer antwoorden en veel voorkomende vragen vind je in onze FAQ sectie

Stel hier je ideale daktent samen

Stel je eigen daktent samen en laat je daarbij door onze kampeer-experts informeren.