Bespaar tot wel 20%. Jubileumsactie 10 jaar Caravan Salon Düsseldorf

Skycamp Mini daktent

De kleine broer

De Skycamp Mini is de kleine broer van de populaire Skycamp daktent. De Skycamp Mini bouw je net zo snel op als de Skycamp (1 minuut!), maar is in een kleinere hardcover opgeborgen. Perfect voor op de laadbak van een pickup, een compacte auto of om plaats op het dak te besparen voor bagage.

NIEUW! De derde generatie

NIEUW!
Skycamp 3.0 Mini

De meest succesvolle hybride daktent van de wereld is nu nóg beter gemaakt. Naast het nieuwe design met de antracietkleurige tentstof en de zwarte rainfly, overtuigt de Skycamp Mini 3.0 met bewezen en met nieuwe features.

Hier de belangrijkste nieuwe features in één overzicht:

Nóg meer plaats

De opnieuw ontworpen hardcover biedt nu nog meer plaats voor slaapzakken en kussens.

Premium-matras

De nieuwe 9-zone matras is nu 40 % dikker dan de matras van de Skycamp 2.0 en is door een extra isolatielaag beter geschikt voor de koudere nachten.

Sneller gemonteerd

Compatibel voor een grotere bandbreedte aan dakdragers en daarnaast een eenvoudige montage met goed bereikbare montagepunten.

Nieuwe sluiting

Met de nieuwe sluitingen, kun je de daktent beter plaatsen op dakdragers met minder ruimte.

Venster Roll-up

Met het nieuwe roll-up snelopeningssysteem kun je de vensters van binnenuit bedienen.

Afneembare ladder

Bij een geringe daklast, kun je de ladder met een kliksysteem afnemen en in je auto meenemen. Dit om gewicht op je dak tijdens je reis te besparen.

Tas voor vensteruitzetters

Bij de ingang bevindt zich nu een tas met vensteruitzetters om deze snel paraat te hebben.

Geborsteld logo

Het nieuwe logo in een toffe, matte metaallook brengt de daktent nog meer stijl.

Kabeldoorvoer

In de aluminium bodem is een doorvoer gemaakt, om kabels gemakkelijker binnenin te leggen.

Wereldkaart

Wereldkaart en matrasdesign in antraciet en nieuwe hoogwaardige voering.

Accessoirerail

Nieuwe accessoirerail met sterkere ogen en peeslijst met meer draagkracht.

Ritssluitingen

Alle ritssluitingen voorzien van YKK ritsen in de hoogste kwaliteit.

Maar bij al deze vernieuwingen, blijven de bestaande en bewezen features, zowel als de supersnelle opbouw van de Skycamp bestaan. Overigens blijft de geliefde Skycamp Mini 2.0 daktent vooralsnog gewoon leverbaar.

Skycamp Mini

De Skycamp Mini daktent van iKamper biedt plaats aan 2 personen.

De iKamper Skycamp daktent ontvouwt zich in luttele seconden tot een comfortabele woonruimte vol verschillende gebruiksmogelijkheden. Onhandige tentstokken, zoals bij traditionele tenten, behoren tot de verleden tijd. Eenvoudig te monteren zoals een dakkoffer. En door zijn unieke manier van uitvouwen, biedt deze compacte daktent in uitgevouwen toestand plaats aan 2 personen.

1-2

personen

130x210cm

Ligoppervlak

ca. 1 min.

opbouwtijd

410 kg

Draagvermogen

145x138cm

Pakmaat

ca. 57 kg

licht

Bijzonder interessant is de daktent voor iedereen wiens trekhaak al door een boottrailer, paardentrailer of iets dergelijks bezet is.

Opbouwen binnen enkele minuten

In slechts enkele seconden bouw je de Skycamp Mini om van compacte, aerodynamisch gevormde koffer tot een ruime, comfortabele slaapplek op je auto. Perfect voor een middagdutje…

Video afspelen

Uitrusting

Reusachtig

De binnenzijde van de Skycamp is met een gewatteerde isolatie bekleed om condensvorming te verminderen. Mét iKamper wereldkaart om alvast van je volgende reisbestemming weg te dromen.

Ventilatie rondom

Om van het uitzicht te kunnen genieten heeft de Skycamp Mini daktent rondom grote vensters. Alle zijn met een zeer fijnmazig, stevig horrengaas voorzien, net als een van binnen sluitbare weersbescherming. De vensters zijn tevens voorzien van overkappingen, die het ventileren bij sterke regen mogelijk blijven maken. Uniek is het dakvenster, dat ´s nachts uitzicht biedt op de sterren en overdag de tent verlicht. Voor langslapers geen belemmering, want je kunt het dakvenster natuurlijk van binnenuit verduisteren met een extra stoflaag.

Aerodynamische hardcover

Het speciale ontwerp van de glasvezelversterkte polyester hardcover, vermindert niet alleen de luchtweerstand tijdens het rijden. De unieke harcover van de Skycamp Mini beschikt over een speciale luchtkamer tussen de buitenste en binnenste schaal. Dit ontwerp geeft de schaal niet alleen stevigheid en een lange levensduur, maar isoleert de daktent ook tegen geluid en kou.

Rocky Black

Hardcover Rocky Black

De Skycamp Mini is, net als zijn grote broer, ook in een Rocky Black versie verkrijgbaar. Hier is de harde schaal van een matzwarte LineX coating voorzien. Dit geeft de daktent een robuuste uitstraling en slaat niet alleen een goed figuur in het offroad-gebied.

Extra's

Wij kamperen het hele jaar door!

Dankzij deze innovatieve binnentent kan ons niets tegenhouden! Wie bij temperaturen onder nul het toch graag behaaglijk wil houden, vindt in onze accessoireshop alles om je warm te houden, van kachel tot slaapzak.

Binnentent

Door ademen, zweten of koken ontstaat veel vocht, wat vooral bij koude nachten kan gaan condenseren aan de binnenzijde van de daktent. Om dit effect te verminderen is de binnentent ontwikkeld. Het wordt simpelweg aan het tentframe bevestigd, waardoor je een dubbelwandige daktent krijgt. De binnentent bestaat uit een puur katoenen stof en heeft ritssluitingen bij iedere toegang en ieder venster, om zo de ventilatiemogelijkheden op warme dagen te behouden.

Voortent

Als keuken, kleedruimte of als extra woonruimte; de voortent maakt van je slaapplek een multifunctionele woonplek. Dankzij de rondom gesloten wanden blijft het slechte weer daar waar het hoort; buiten. Maar ook bij mooi weer biedt de ondertent met 3 grote toegangen praktische voordelen. Beschikbaar voor de Skycamp en X-Cover.

Zelfstaand

De ondertent Plus, een verbeterde versie van de oorspronkelijke ondertent van iKamper, biedt nog meer plaats en is zelfstaand. Dat betekent, dat de auto tijdens de vakantie kan worden verplaatst. De vijf openingen aan de verschillende zijden geven een nog ruimtelijker gevoel. Met de optioneel verkrijgbare binnentent, kun je zelfs een extra slaapcabine integreren. De ondertent Plus is ook voor oudere typen Skycamp compatibel.

NIEUW!

Luifel

De luifel biedt een optimale bescherming tegen zon en regen, waneer je aan het rondreizen bent. De luifel is met de ritssluiting snel aan de basistent gemonteerd. De reusachtige overkapping die je daarmee creëert geeft je een zitplek en kookruimte die altijd droog en in de schaduw is. Te gebruiken voor Skycamp 2.0 en X-Cover.

Materiaal en verwerking

Tentstof

De tentstof bestaat uit een hoogwaardige, 300 gr. zwaar katoen, ook wel technisch katoen of polycotton genoemd. De vezel bestaat uit een samenstelling van katoen en polyester en combineert de voordelen van natuurvezel met die van modern hightech-materiaal. Het resultaat is een stevige, actief ademende stof die prettig aanvoelt, sneller droogt en goed in vorm blijft.

De tentstof is waterafstotend, geïmpregneerd en extra scheurvast. Alle naden worden met een speciaal garen gestikt, welke na het eerste contact met water uitzet en de stiknaden waterdicht maken.

Tentbasis

De bodem van de iKamper Skycamp daktent heeft een aluminium honingraatstructuur. Deze constructie is zeer sterk en daarnaast erg licht in gewicht. Het is vuurvast, milieuvriendelijk (volledig recyclebaar) en biedt een extra isolatielaag voor het slaapoppervlak van de tent.

verdere uitrusting

Vernieuwingen

Technische specificaties

Veel voorkomende vragen en antwoorden

Past de daktent op mijn auto?

De daktent kan op bijna ieder voertuig, dat een dynamische daklast van minimaal 60 kg aangeeft, gemonteerd worden. Je bent 2 dakdragers nodig. De daktent wordt dan met de meegeleverde montagematerialen aan de dakdragers bevestigd. Montage direct aan de dakrails wordt NIET aangeraden, omdat de afstand naar de dakplaat gering is en het montagemateriaal dan krassen kan veroorzaken. Je bent dus bij een dakrailing ook dakdragers nodig.

Deze bieden we je graag aan bij je bestelling, passend voor jouw auto.

Maar met mij erbij weegt de daktent toch veel meer?

Bij de meeste auto’s ligt de daklast tussen 75 en 100 kg. Dit is echter een gewicht dat in rijdende toestand op de auto mag worden gemonteerd. Bij stilstand mag het gewicht dat op het dak wordt gezet beduidend hoger zijn. Denk maar eens: bij het kantelen van een auto, moet deze op zijn eigen dak kunnen liggen.

Meer antwoorden en veel voorkomende vragen vind je op onze paginaFAQ