Waarom is de CAMPWERK Adventure daktent zo populair?

Met de beste daktent naar Noorwegen en terug!

Jelmer en Marius waren in april van dit jaar onderweg met een Adventure daktent van CAMPWERK. Zonder enige daktentervaring hebben ze in 10 dagen een deel van Zuid-Noorwegen verkend en vrijwel iedere dag de daktent opnieuw opgezet. Super enthousiast kwamen ze terug!

Van koude nachten in de bergen tot een beginnend aprilzonnetje en van natte sneeuw tot een flinke wind, in 10 dagen kun je in Noorwegen van alles meemaken. En dat hebben de heren geweten.

Heb je hun video al gezien? Dan heb je een indruk gekregen van hun trip en ben je hopelijk net zo enthousiast geraakt. Nog niet bekeken? Doe dat dan meteen, want zo kun jij ook daktentkamperen.

U bekijkt momenteel inhoud van een plaatshouder van YouTube. Klik op de knop hieronder om de volledige inhoud te bekijken. Houd er rekening mee dat u op deze manier gegevens deelt met providers van derden.

Meer informatie

Video: @Jelmertops en @mariusvanderleij

Waar let je op bij de aanschaf van een daktent?

Jelmer en Marius hebben de daktent van ons geleend (dat doen we in héél uitzonderlijke gevallen, dus wanneer jij denkt dat jij zo’n geval bent, schrijf ons gerust een gemotiveerde mail 😉). Maar wanneer je nu zelf een daktent gaat kopen, waar moet je dan vooral op letten? En wat heeft de CAMPWERK Adventure, waardoor het zo’n populaire daktent is? We leggen je het hier uit.

[lwptoc]

Daklast

Ten eerste is de daklast heel belangrijk. En autofabrikant calculeert de maximale daklast en dit is wat je in rijdende toestand maximaal op je auto mag monteren. Heeft je auto slechts en daklast van 50 kg, dan gaat de Adventure helaas niet passen. Een gemiddelde auto heeft al snel een maximale daklast van 75 kg. De Adventure weegt +/- 60 kg, dus dat gaat in de meeste gevallen prima.

Dan is er nog het verschil tussen de daklast in rijdende toestand en in stilstand. De laatste is zo’n 4 x zo veel. Dus kun je prima met jezelf, je partner en 1 of 2 kinderen in de daktent slapen op het moment dat je op een mooie plek bent aangekomen.
Meer weten over de daklast en hoe dit werkt, kijk dan op onderstaande pagina’s:

www.daktentfestival.nl
www.dachzeltnomaden.com

Ervaring producent

De laatste jaren kent daktentkamperen een grote populariteit. Logisch, want het is een hele leuke en flexibele manier van kamperen. De grote populariteit betekent ook dat er heel veel nieuwe aanbieders bijkomen en de vruchten willen plukken van deze groei.
De Adventure daktent is voor CAMPWERK al jarenlang één van de succesvolle compacte kampeerproducten die het Duitse bedrijf sinds 2010 op de markt brengt.

CAMPWERK heeft de nieuwste Adventure een aantal kenmerken meegegeven die we hebben geleerd uit onze lange ervaring in daktenten en die de Adventure weer een grotere voorsprong geeft in deze markt. Je moet dan vooral denken aan handige en praktische features, maar ook de manier waarop de tent is gemaakt en afgewerkt.

Ruimtelijkheid

Een daktent is in principe altijd een kleine ruimte. Optische ruimtelijkheid is daarom heel belangrijk. De Adventure is voorzien van 2 (afsluitbare) dakvensters. Hierdoor krijg je optisch een zeer fijne ruimte. Het zichthor aan de ladderzijde kun je openen voor het uitzicht vanuit je slaapplek, waarmee je een zicht krijgt van 360 graden! Wanneer je daktentn met elkaar vergelijkt, ga dan vooral proefliggen om een goed beeld te krijgen of de ruimte voor jou voldoende is. Meestal zegt alleen een afmeting uit een folder niet genoeg.

Stevig frame

Het frame van de Adventure is van een stevig aluminium, met stof omhuld om condensvorming op de stangen tegen te gaan. Het dakframe is gebogen voor een betere afwatering. De scharnieren zijn gemaakt van RVS. In de Adventure is dit in de laatste versie allemaal verstevigd.

Zijvensters

Zijvensters zijn zowel met de uitzetters te gebruiken, zodat je een luifel boven je venster krijgt, maar ook zijn deze afdekkingen oprolbaar. Zo geniet je van het uitzicht bij mooi weer, en kan je je venster openhouden bij slecht weer met de luifeltjes uitgezet.

Materiaal van de bodem

De bodem is glasvezel versterkt. De keuze voor dit materiaal betekent dat de bodem ongevoelig is voor deuken tijdens transport of in gebruik én deze licht in gewicht blijft. Kijk maar eens in de video onderaan deze pagina hoe hard de bodem van de Adventure nu is.

Gewoon slim

Handig: een ringetje om de uitzetter, zodat waterdruppels hier naar beneden vallen.

Handig: een bagagenet onder de bodem voor je schoenen of klapstoel.

Handig: de boogstang aan de voorzijde klap je gemakkelijk in en laat je dan zitten. Makkelijk en het scheelt net weer een beetje tijd. Dat laat zien dat we onze ruime ervaring ook omzetten naar handige en praktische features.

Voor alle weersomstandigheden

Onmisbaar en één van de kenmerkende en unieke items van de Adventure daktent blijft de 100% katoenen binnentent. Samen met de ondermatras gaat de binnentent bij lagere buitentemperaturen en meer vochtigheid in het voor- of naseizoen condensvorming tegen. Het zorgt daarmee voor een veel beter binnenklimaat en maakt de tent daardoor erg prettig om in te slapen.

Comfort

Slaapcomfort is heel persoonlijk en iedereen heeft zijn of haar eigen voorkeur wat betreft de hardheid van een matras. De standaard matras van de Adventure is 6 cm dik, maar wanneer je iets comfortabelers wilt, dan is er optioneel een zelf opblazend luchtmatras van maar liefst 12 cm. Je kunt deze goed zelf instellen wat betreft hardheid. Optimaal dus voor de schone slaapster….

De CAMPWERK daktent is er in 2 maten, de 2-persoons Adventure 140 en 3-persoons Adventure 165. Tevens is er een aanritsbare ondertent met kuipzeil beschikbaar. Met slechts 60 kg is de Adventure 140 ook geschikt voor compacte auto’s. Kijk voor meer informatie op deze site.

Wil je de Adventure nog eens goed bekijken in één van onze video’s? Kijk hier hoe Michael van CAMPWERK je rondleidt in de daktent (en ook flink tekeer gaat met een hamer op onze versterkte bodem 😊).

Of bekijk hier de video met de olijfkleurige Adventure.

Meteen zelf een offerte opvragen? Dat kan dan weer hier.

Foto’s: @Jelmertops, @Mariusvanderleij en CAMPWERK

Scroll naar boven