Kip barbecueën hoort net zo bij de zomer als het jaarlijkse bezoek aan het zwembad, zonnebaden of een heerlijk ijsje op een stokje.
Zodra de temperatuur een beetje stijgt, zie je veel Duitsers barbecueën in hun volkstuinen, in parken of op hun balkon.
Wat is er lekkerder dan 25 graden zon, je favoriete playlist op de achtergrond en heerlijke kipspiesjes op je bord?
Het Duitse paradijs op aarde. 89% van de Duitsers geeft alleen al aan barbecues 1,2 miljard euro per jaar uit.
Wij hebben de beste recepten en barbecuetips voor de meest uiteenlopende soorten kip voor je op een rijtje gezet.
Of het nu gaat om klassieke kipdrumsticks, hele gegrilde kip zoals uit een foodtruck of pittige versies zoals Japanse teriyaki of Indiase kip tandoori, wij hebben alles voor je op een rijtje gezet!
Vooral leuk als je gaat kamperen met een daktent!
Camping Ratgeber:
Barbecuetips: Barbecue & kampvuur
Barbecueën is niet alleen voor mannen!
Toch vinden veel beginners het vrij moeilijk om het juiste gevoel te krijgen voor hun barbecue.
Met deze 10 tips leer je waar je rekening mee moet houden op het vlak van hygiëne, marinade en ongelooflijke smaak.
Wist je dat je rauw vlees niet langer dan een half uur op kamertemperatuur moet bewaren?
Zelfs als je het marineert, moet je het altijd in de koelkast bewaren.
Meer nuttige tips vind je in de video.
Kom op, word de ultieme barbecue pro in 5 minuten!
Als je meer wilt lezen over buiten koken en een paar goede kampeerkooktips nodig hebt, lees dan ons XXL-artikel.
https://www.youtube.com/watch?v=7vjstewfk3s
Hele kip: Gegrilde kip, bierkip & roadkill kip
Een perfect gegrilde kip net als van de barbecuewagen!
Een echt lekkere, sappige kip met een knapperig vel, dat is het plan.
Om dit te bereiken moet de kip 12 uur pekelen.
In de video https://youtu.be/CFOL2ro6NPQ kun je zien hoe de kip is geworden.
Bierkip; het juiste voor voetbalfans
De bierkip is erg lekker en precies wat je nodig hebt voor alle voetbalfans.
De truc om een sappige kip te krijgen is om het borstvlees van tevoren in te spuiten.
Een absoluut onderschatte manier om kip te grillen.
Met 1-1,5 uur is het zeker snel klaar, in tegenstelling tot de versies die meerdere uren van tevoren gemarineerd moeten worden.
https://www.youtube.com/watch?v=s8zg-2-h0qg
Roadkill-kip: typisch Amerikaans
Deze kip was echt alleen voor vuurduivels!
Als je van echt pittig houdt, dan is dit het gerecht voor jou!
Het mengsel van piri piri saus en BBQ saus geeft de kip een ongelooflijke pittigheid, maar tegelijkertijd is hij ook heel sappig van binnen en knapperig van buiten.
Je kunt echter ook minder kruiden gebruiken als je niet van pittig houdt.
https://www.youtube.com/watch?v=OTojJV47x6o
Kippendijen: De klassieke kippenvleugels
De perfecte kip voor liefhebbers van klassiek!
Hij is super sappig en had ook een heerlijke rooksmaak.
De Mango No. 5 kruiden bleken erg lekker te zijn!
https://www.youtube.com/watch?v=TKIlDIAQlAk
Trommelstokken: een sappige traktatie
Het bereiken van een geweldig resultaat zonder veel franje is heel gemakkelijk met dit recept!
De stokjes zijn heel sappig en het vel is ook krokant!
En dat alles zonder veel marineertijd, zonder drumstickhouder en zonder het kraakbeen van de poot weg te snijden.
Absoluut een aanrader!
https://www.youtube.com/watch?v=8-3NHCwPGdU
Kippenspiesjes: yoghurtmarinade voor sappige kip
Het volgende barbecuerecept zijn klassieke kipspiesjes met een heerlijke yoghurtmarinade die de kip heerlijk mals maakt.
Ze zijn niet alleen geschikt om te grillen, maar doen het ook heel goed in de oven of op de contactgrill!
https://youtu.be/CWESPBIqav4
Kip Internationaal: Teriyaki & Tandoori Kip
Natuurlijk zijn de teriyaki spiesjes voor de pittige fans.
Als je het te pittig vindt, moet je de jalapenosaus weglaten.
Voor de rest is het een geweldig recept dat de Aziatische keuken goed weerspiegelt.
https://www.youtube.com/watch?v=qXHTggvwPmo
Tandoori kip: Kruidige Indiase keuken
De Indische keuken maakt indruk met haar kruidigheid, exotische smaken en een heerlijk samenspel van specerijen!
Het tandoorirecept is eigenlijk bedoeld voor de klassieke tandoori-oven, maar dit recept is de beste versie voor de grill!
https://www.youtube.com/watch?v=p5T1dcSS_zc
Recept Tip: Van klassiek naar 5-sterren kip
Alle wegen leiden naar Rome, net als vele wegen naar heerlijke kip.
Of het nu de klassieke, exotische of 5-sterrenversie is, is aan jou.
Als je snel een kip wilt bereiden met maar een paar ingrediënten, dan is ons klassieke recept ideaal.
Als je je maaltijd wilt bereiden voor het kampeerweekend en meer toegang hebt tot ingrediënten, dan is het 5-sterrenrecept precies goed voor jou.
Kip snel en gemakkelijk
Als je op de camping bent of van plan bent om erheen te gaan, heb je maar 3 kruiden nodig om een heerlijke kip te grillen: Zout, peper en paprikapoeder en je bent klaar!
- 3 kippendijen
- 2 theelepels zout
- 1 snufje cayennepeper
- 2 snufjes paprikapoeder
- 2 el water
Kip 5 sterren klasse
Marineren draagt ook veel bij aan de smaak.
De beste marinade voor een sappige kip is heel eenvoudig:
- 1/2 kopje sojasaus
- 1 eetlepel versgemalen peper
- 1/2 kopje gehakte verse citroengras (van 2 stengels)
- 1/2 kopje vers limoensap
- 1/2 kopje Aziatische vissaus
- 2 eetlepels gemalen rode pepervlokken
- 1/2 kopje suiker
Idealiter marineer je de kip een nacht, maar zelfs een 2-3 uur weken maakt een groot verschil in smaak en textuur.
Kip kun je het beste garen op het medium gedeelte van de grill, dat niet superheet is.
Zo wordt de kip door en door gaar en verbrandt de buitenkant niet.
De kip is gaar als de sappen helder worden als je er met een vork in prikt.
Je moet echter ook een thermometer gebruiken om ervoor te zorgen dat de interne temperatuur 165 graden is.