Verwarming: gas of elektriciteit op de camping – warmte tijdens een vakantie in de buitenlucht

Verwarming – Is verwarming eigenlijk wel nodig als je kampeert?
Hoewel je meestal voor de zomer of zeer warme regio’s kiest als je met een daktent, camper of tenttrailer kampeert, kan het op sommige dagen of ’s nachts toch behoorlijk fris worden op de camping.
Winterkamperen wordt ook steeds populairder.
Een ontspannen kampvuur met je geliefden zorgt voor een beetje warmte, maar een verwarmingsoptie is ook aan te raden bij erg koude temperaturen.
Je kunt kiezen uit verschillende verwarmers, afhankelijk van de route, de duur, het vervoermiddel en de regio.
Lees hier alles over gas en elektriciteit.

Verwarming voor koude dagen en winterkamperen

Met je eigen reisverwarming ben je altijd op alles voorbereid.
Als het weer plotseling omslaat of de nacht valt, hoef je niet bang te zijn dat je bevriest.
Met een kampeerverwarmer heb je altijd een oplossing bij de hand.
Campingverwarmers zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen, vormen en maten, die allemaal zeer compact maar effectief zijn en daarom ideaal voor op de camping.
Je kunt bijvoorbeeld ook een paraffineverwarmer voor je voortent kopen of hier door andere producten in de categorie verwarming bladeren.
Zelfs in de winter is kamperen geen probleem – met de juiste uitrusting! Deze opties voor buitenverwarming zijn beschikbaar voor jou:

Gasverwarming: Flexibel, mobiel en handig

De populairste keuze voor kamperen is een gaskachel.
Deze maakt indruk met zijn uitstekende warmteafgifte, zodat je zelfs bij erg koud weer tot laat in de avond in een aangename warmte buiten kunt zitten en kunt genieten van je tijd in de buitenlucht.
Het systeem biedt veel voordelen: Onder andere moderne technologie, efficiëntie en gebruik zonder elektriciteit!
De handige heater is aangesloten op een gascartridge en kan dus naar behoefte worden gebruikt.
Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat je altijd een gasfles bij je hebt of dat je er een kunt kopen bij de dichtstbijzijnde supermarkt.
Een gaskachel is daarom de ideale optie voor kampeervakanties met een daktent of vouwcaravan.
Wil je meer weten over verwarming op gas?
Lees dan hier alles over warmte zonder elektriciteit:

Daarom wordt gasverwarming aanbevolen

Een gaskachel neemt niet veel ruimte in beslag en kan daarom gemakkelijk en eenvoudig worden opgeborgen en vervoerd.
Dit maakt het de ideale metgezel voor een zorgeloze en ontspannen kampeervakantie.
Met een gaskachel heb je deze voordelen:

  • Warmte zonder elektriciteit
  • Uitstekende warmteafgifte
  • Flexibel gebruik
  • Werkt met gaspatroon
  • Neemt nauwelijks ruimte in
  • Gemakkelijk op te bergen en te vervoeren

Elektrische verwarming: verwarmen met elektriciteit

Ook al heb je soms al een geïntegreerde verwarming in je caravan of camper, in sommige gevallen is dit ’s nachts of in zeer koude gebieden niet genoeg.
Daarom is een elektrische verwarming ook een goede optie om je caravan of voortent een behaaglijke warmte te geven.
Omdat deze verwarming wordt aangesloten op het elektriciteitsnet, is het een veilige en ongecompliceerde manier van verwarmen, omdat er geen voorwerpen in de buurt in brand kunnen vliegen.
De verwarming moet aan het begin van de reis in het stopcontact worden gestoken en wordt vervolgens eenvoudig ingeschakeld wanneer dat nodig is.
Afhankelijk van het model en vermogen hebben elektrische verwarmers ook een oververhittingsbeveiliging en een automatische uitschakelfunctie, zodat je je nergens zorgen over hoeft te maken en volop kunt genieten van je tijd in de buitenlucht.
Lees hier meer over deze elektrische optie:

Voordelen van elektrische verwarming

  • Geschikt voor caravans, tenttrailers en luifels
  • Aangename warmte, zelfs in koude gebieden
  • Veilige en ongecompliceerde variant
  • Aangesloten op de voeding
  • Automatisch uitschakelen

Een praktische verwarmer vind je hier in de shop: Hoe krijg ik elektriciteit op de camping?
Lees hier alles over CEE-stekkers, kabelhaspels en verlengkabels.

Kamperen in ijs en sneeuw – Video

Winterkamperen wordt steeds populairder bij jong en oud.
Veel toeristen kiezen voor winterkamperen, maar waarom?
Als je de smaak te pakken hebt gekregen om je vakantie door te brengen in de buitenlucht bij koude temperaturen en mogelijk zelfs sneeuw, kijk dan eens naar deze video om alles te weten te komen over de winterkampeertrend en een spannend inzicht te krijgen in de kosten, voordelen en mogelijke activiteiten: https://www.youtube.com/watch?v=vgOPBe7e_ZA

7 tips om het niet snel koud te krijgen

Heb je het vrijwel altijd koud en zou je jezelf omschrijven als een koukleum?
Dan kan kamperen bij koude temperaturen al snel een onaangename ervaring worden.
Om toch optimaal te kunnen genieten van je tijd in de buitenlucht, moet je een paar handige tips volgen om je te wapenen tegen de kou.
Zelfs als je jezelf al hebt uitgerust met een verwarming, een elektrische deken en een verwarmde stoel, zodat je niet onnodig hoeft te bevriezen als je samen met je geliefden zit, is lichaamsbeweging het allerbelangrijkste bij koude temperaturen!
Je moet je ook gepast kleden voor het weer en altijd een geschikte jas en buitenbroek bij je hebben.
Met deze tips voorkom je dat je het snel koud hebt:

  1. Aangepaste outdoorkleding & muts, sjaal, handschoenen
  2. Blijf in beweging (wandelen, sporten, enz.)
  3. Vermijd gekoeld voedsel
  4. Gebruik hete kruiden (verhitten van binnenuit)
  5. Onderlinge massages
  6. Korte koude pulsen (resistent maken)
  7. Afleiding (bijvoorbeeld leuke gesprekken met je dierbaren)

Aanbevolen lectuur: Winterkamperen en koude gebieden

Breng je graag tijd door in de natuur, zelfs bij zeer koude temperaturen?
Kamperen in de winter en in koude streken heeft zijn aantrekkingskracht alleen al vanwege de “winterwonderland” flair van de landschappen.
Toch moet je je voor je reis zo goed mogelijk voorbereiden en naast een gas- of elektrische verwarming ook een verwarmde stoel en een elektrische deken meenemen om te voorkomen dat je kou vat tijdens je reis.
Lees hier meer informatieve artikelen om jezelf te beschermen tegen de kou en het meeste uit je kampeervakantie in de winter te halen:

Stoelverwarming: Voor campingstoelen of de auto

Als je in de winter met de daktent reist, moet je zeker een stoelverwarming aanschaffen.
Deze past zich perfect en individueel aan je stoel aan en verwarmt je billen en rug comfortabel op weg naar je volgende bestemming.
Hij is ook ideaal als stoelhoes voor kampeerstoelen, zodat je zonder zorgen van je avond op de camping kunt genieten bij koude temperaturen.
Lees hier meer:

Elektrische deken: behaaglijke warmte op de camping

Mooie landschappen met een winterse flair en skiën of snowboarden zijn slechts enkele van de redenen waarom mensen gaan kamperen in zeer koude gebieden.
Denk echter ook aan een elektrische deken, vooral voor ’s nachts.
Dit beschermt je tegen verkoudheid tijdens het slapen, reizen en ’s avonds op de camping.
Lees hier alles wat je moet weten:

Scroll naar boven
Offroad
Verhoogd en extra stabiel voor op de weg en off-road… Wat doe je als je in regio’s met slechte wegen reist of met een terreinwagen of SUV rijdt waarvan de koepelhoogte niet geschikt is voor conventionele aanhangers? De oplossing: de terreinwagen van CAMPWERK – speciaal ontwikkeld voor extreme omstandigheden. Dit unieke model overtuigt met een verhoogd en bijzonder robuust AL-KO chassis dat zelfs de meest veeleisende offroad-routes aankan. De hele opbouw is gemaakt van lichtgewicht maar stevig aluminium, versterkt met robuuste roestvrijstalen onderdelen. Zo ben je ideaal uitgerust voor elk terrein.
Zwart / Zilver
Nu verkrijgbaar: de CAMPWERK Offroader in de exclusieve Black/Silver Edition CAMPWERK breidt zijn assortiment uit en biedt de populaire offroad-tenttrailer nu ook aan in de begeerde Black/Silver Edition. De hoogwaardige aluminium carrosserie is volledig geanodiseerd in mat zwart, terwijl de spatborden zijn voorzien van een poedercoating in elegant “Gun Silver Metal”. Een absolute blikvanger op elke weg en in elk terrein!
De terreinwagen van CAMPWERK overtuigt door zijn lichte constructie: Dankzij de aluminium opbouw weegt de basis leeg slechts rond de 300 kg. Met een toelaatbaar totaalgewicht van 1,5 ton biedt hij een indrukwekkend laadvermogen tot 1,2 ton – ideaal voor kleine uitstapjes, transport en zelfs grotere expedities.

Visueel past de aanhanger perfect bij het uiterlijk van een terreinwagen of SUV met zijn grove MT-banden en robuuste aluminium spatborden over de hele lengte. De spatborden zijn ook zo ontworpen dat ze ideaal zijn voor het veilig vervoeren van benzine- en waterflessen of gasflessen.

Om flexibiliteit te garanderen, kunnen de banden van de off-roader op verzoek individueel worden aangepast aan het trekkende voertuig, zodat er slechts één set reservewielen nodig is. De standaard kogelkopkoppeling kan optioneel worden vervangen door een DIN- of NAVO-oog.
T-trekstang of V-vork?
Duizenden bestuurders van aanhangwagens kennen het probleem van krappe ruimtes maar al te goed: als je een smalle rijstrook oprijdt en een bocht moet maken, is het belangrijk om je auto zo ver mogelijk tegen de aanhangwagen aan te zetten om de bocht zonder problemen te kunnen nemen. Met een T-drawbar kunt u de maximale stuuruitslag benutten. Precies daarom vertrouwen wij bij CAMPWERK op deze beproefde techniek – voor optimale flexibiliteit en wendbaarheid, hoe krap het ook wordt.
T-trekbalk
V-vork
T-trekbalk
V-vork
Chassis
Aluminium bovenbouw
Wielen
Terreinwaarden
Uitgerust voor elke situatie dankzij de veelzijdige accessoires...

Verhoogde onderkant

20 liter bus

Trekhaakadapter voor fietsendrager met koppeling

2-4 fietsenrekken

Anti-slipkoppeling

Onroad

De perfecte oplossing voor je kampeeravontuur: Road trailer met tent Stel je een eersteklas uitgeruste road trailer voor die ideaal is voor kampeertrips in Duitsland en de omringende landen.
Deze aanhanger wordt geleverd met een stevige houder voor een bijpassende tent die in een handomdraai kan worden opgezet.
Het resultaat is je mobiele thuis – klaar voor onvergetelijke tochten!

Uw beslissende voordeel: u bent ideaal uitgerust op vakantie op een bijzonder kosteneffectieve manier. En als je niet op reis bent, kun je de aanhanger gebruiken als een conventionele aanhangwagen. We bieden je de aanhangwagen in twee versies aan, afhankelijk van je behoeften: Een ongeremde versie met een totaalgewicht van 750 kg en de geremde versie met een totaalgewicht van 1.300 kg, die wij aanbevelen.
10 jaar garantie
Onze trailerbasis is niet in het laboratorium gemaakt – hij is gemaakt voor de echte wereld. Het robuuste ontwerp is geoptimaliseerd voor zware omstandigheden. Oversized assen en vrijwel onverwoestbare aluminium frames zorgen voor een uitzonderlijke duurzaamheid. Wij zijn de enige leverancier in Duitsland die je 10 jaar garantie geeft op deze unieke kwaliteit!
T-trekstang of V-vork?
Duizenden bestuurders van aanhangwagens kennen het probleem van krappe ruimtes maar al te goed: als je een smalle rijstrook oprijdt en een bocht moet maken, is het belangrijk om je auto zo ver mogelijk tegen de aanhangwagen aan te zetten om de bocht zonder problemen te kunnen nemen. Met een T-drawbar kunt u de maximale stuuruitslag benutten. Precies daarom vertrouwen wij bij CAMPWERK op deze beproefde techniek – voor optimale flexibiliteit en wendbaarheid, hoe krap het ook wordt.
T-trekbalk
V-vork
T-trekbalk
V-vork
Chassis
Aluminium bovenbouw
Uitgerust voor elke situatie dankzij de veelzijdige accessoires...

Verhoogde onderkant

20 liter bus

Trekhaakadapter voor fietsendrager met koppeling

2-4 fietsenrekken

Anti-slipkoppeling

Materiaal en verwerking.
Het tentdoek van onze vouwwagens is gemaakt van een hoogwaardige, 450 g gemengde stof, ook wel canvas genoemd. Deze unieke combinatie van katoen en polyester combineert de voordelen van een natuurlijke vezel met die van een modern hightechmateriaal. Het resultaat is een robuuste, ademende stof die indruk maakt door zijn aangename gevoel en hoge dimensionale stabiliteit.

Het tentdoek, dat ook door het leger wordt gebruikt, is geïmpregneerd en bijzonder scheurvast dankzij het ripstop-procedé. Bij deze speciale weeftechniek worden dikkere draden met tussenruimtes van ongeveer 10-15 millimeter in de stof geweven, waardoor de stof zijn karakteristieke tegelstructuur en uitzonderlijke scheurbestendigheid krijgt. Het spreekt voor zich dat onze stoffen ondoorzichtig zijn en dus optimale bescherming en privacy bieden.
De basis van onze vouwwagens is een robuust roestvrijstalen frame met een dikte van 3×3 cm. Een 1,8 cm dik, waterbestendig houten vloerpaneel is stevig aan dit stevige frame bevestigd met roestvrijstalen schroeven. Het frame van de vouwwagens is ook gemaakt van gegalvaniseerde stalen buizen en speciale roestvrijstalen onderdelen die zorgen voor maximale stabiliteit. De moderne oppervlakteafwerking biedt niet alleen een hoge mate van corrosiebescherming, maar geeft het materiaal ook een aangenaam gevoel en zorgt voor een duurzame, weerbestendige constructie.
We gebruiken uitsluitend garen van de Duitse marktleider Amann. Dankzij de combinatie van een katoenen kern en een polyester kern met hoge sterkte heeft dit garen een bijzonder hoge treksterkte en een uitstekende waterbestendigheid.

Bij contact met water zwelt de katoenen hoes op en sluit de naadgaten die tijdens het naaien zijn ontstaan. Voor extra bescherming zijn alle naden in het dak voorzien van een transparante afdichtstrip om maximale waterdichtheid te garanderen.
Minder is soms meer.
We krijgen vaak de vraag: Hoe zit het met de waterkolom? Voor tentdoeken wordt de waterdichtheid van de stof gespecificeerd in de vorm van de waterkolom. Voor katoenen tenten ligt deze waarde meestal rond 300 tot 400 mm. Onze tentstof biedt echter een uitzonderlijk hoge waterkolom voor katoenen stof van ongeveer 750 mm. Dit betekent dat er theoretisch meer dan 75 cm water op het materiaal kan staan voordat de eerste druppels binnendringen.

Een groot voordeel van katoen als natuurlijke grondstof is dat het kan opzwellen als het vochtig wordt, wat zorgt voor extra waterdichtheid. Synthetische stoffen daarentegen kunnen niet opzwellen en moeten een veel hogere waterkolom hebben (tussen 3.000 en 10.000 mm, afhankelijk van het materiaal) om een vergelijkbare waterdichtheid te bereiken.
Welterusten.
De comfort slaapset bestaat uit een hoogwaardige viscoschuimmatras die zich perfect aanpast aan de individuele lichaamsvorm en zo zorgt voor een rustgevende nachtrust. De set wordt aangevuld met het innovatieve Froli bedveringssysteem, dat garant staat voor een uitzonderlijke slaapervaring. Perfect slaapcomfort in een doordacht totaalpakket.
Premium matras.
Een uitstekende matras is de basis voor een gezonde en rustgevende slaap. Net zoals ieder mens uniek is, moet ook zijn matras op maat gemaakt zijn.
Onze eersteklas matras past zich perfect aan de contouren van het lichaam aan en bevordert een orthopedisch correcte positionering van de wervelkolom. Dankzij gerichte drukontlasting kunnen rugspieren en tussenwervelschijven optimaal ontspannen. De innovatieve constructie en hoogwaardige materialen creëren een ideale slaapomgeving.
CAMPWERK kent geen compromissen: We vertrouwen op flexibel viscoschuim met geheugenfunctie. De unieke combinatie van ondersteunende schuimkern en ontlastende viscoschuim topper zorgt voor maximaal slaapcomfort.
Ophanging.
Goede ventilatie is cruciaal voor je welzijn en slaaphygiëne. Om maximaal slaapcomfort te garanderen, combineren we onze matras met een innovatieve Froli lattenbodem. De flexibele veerelementen vormen een comfortabele lattenbodem met individueel instelbare hardheidszones. Deze combinatie zorgt voor een orthopedisch correcte positionering van het lichaam en biedt gerichte, drukverlagende ondersteuning. Dit voorkomt effectief spanning en eenzijdige belasting. De open, luchtdoorlatende cellen zorgen bovendien voor optimale ventilatie en een gezond slaapklimaat.
Ben je allergisch of heb je speciale gezondheidseisen? Geen probleem! We werken samen met een gerenommeerde Duitse matrassenfabrikant om oplossingen op maat aan te bieden. Neem gewoon contact met ons op en samen vinden we de ideale matras voor uw behoeften.