Vis grillen: Toprecepten voor zalmfilet, forel & zeevruchten

Vis grillen – Vis bereiden is voor veel mensen een karwei.
Mensen grijpen vaak naar kant-en-klare producten die ze snel op de barbecue gooien, maar vers bereide vis heeft zoveel voordelen.
Vis grillen is voor iedereen die meer wil grillen dan alleen worstjes.
Allereerst is het belangrijk om te weten hoe je vis goed rookt, zodat de typische “visachtige” geur verdwijnt die de meeste mensen van vis afschrikken.
Daarover kun je meer lezen in dit artikel.
Je kunt hier ook een aantal geweldige recepten vinden voor de perfecte zalm, zeebrasem en forel.
Voor de extravagante grillmeesters onder jullie zijn er ook recepten voor diverse zeevruchten, inktvis en mosselen, die je snel voor de daktent op de camping kunt bereiden.

Forel roken: zonder rooksmaak

De basis eerst, een goed gerookte vis is het halve werk!
In deze video vind je een recept voor superlekker gerookte forel!
Een culinair genot voor alle visliefhebbers.
https://www.youtube.com/watch?v=ilZ81kZLujY

Vis met toppings: filet, zeebrasem & zalm

Vis is een van die gerechten op de barbecue die angst en zenuwinzinkingen kunnen veroorzaken.
Door de delicate vlokkige aard van de vis lijkt het alsof hij gewoon uit elkaar zal vallen op de grill.
Er zijn vismanden voor op de barbecue en andere alternatieven voor dit probleem.
Maar hoe zorg je ervoor dat de vis lekker smaakt?
Hier zijn een paar recepten:

Koolvisfilets van de zoutsteen

De koolvisfilets waren geweldig en kunnen 100% worden aanbevolen.
Mooi stevig vlees en zonder de groentjes!
De combinatie met de topping kwam de vis echt ten goede.
De vis zelf was mooi geglazuurd, dankzij de zoutsteen.
https://www.youtube.com/watch?v=ni3F5BlHPck

Zeebrasem uit de bol

In 8,5 minuut bereid je met dit recept een smaakvolle goudbrasem voor een leuke prijs en de verse kruiden in de buik van de vis kwamen goed tot hun recht.
Bovendien was het kookpunt ideaal, waardoor de huid krokant werd en de smaakintensiteit van de kruiden werd versterkt.
https://www.youtube.com/watch?v=SPdyZ3kVZU8

Zalmforel van de plank

De zalmforel van de plank is een geweldig alternatief voor vlees!
De twee helften hadden elk een geweldige smaak en waren erg sappig!
Iedereen vond dit recept heerlijk en zal het zeker nog een keer maken.
https://www.youtube.com/watch?v=kXJqi6iX-LI

Zeevruchten: kreeft, inktvis & mosselen

Het extravagante en meestal dure alternatief voor het grillen van vis zijn grote zeevruchten: inktvis, mosselen, kreeft, etc. Ze staan niet op het wekelijkse boodschappenlijstje van de gemiddelde Duitser, maar toch zijn ze een pure delicatesse.
Goed bereid geven ze je dat 5-sterrenhotelgevoel en brengen ze je smaakpapillen rechtstreeks naar de zee.

Spaanse zeevruchten tapas van de plancha

Zomer, zon, bachatamuziek op de achtergrond bij het geluid van de zee.
Typisch Spaanse tapas van de plancha.
Zeevruchten zijn een must in Spanje en wij kunnen een voorbeeld nemen aan de Spanjaarden.
Koningsgarnalen, inktvis en sint-jakobsschelpen met veel knoflook worden hier bereid.
Zo maak je thuis vakantie.
https://youtu.be/V3XtrcjJiCg

Mosselen uit de Nederlandse oven

Mosselen zijn een compleet onderschat gerecht.
Veel mensen benaderen het met een misselijk gevoel.
Met dit recept hoef je je geen zorgen te maken over buikpijn.
De verfijning met witte wijn en knoflook heeft voor een super smaak gezorgd.
Het zeegevoel komt heel goed over.
https://www.youtube.com/watch?v=cxXr5Ckf67U

Gegrilde inktvis: boterzachte calamares

Inktvisbuisjes zijn gewoon heerlijk.
De gegrilde calamares zijn kort gegrild en boterzacht.
De chilipeper, rozemarijn en knoflookkruiden komen echt goed door en het is zeker het proberen waard.
Een geweldige manier om je vriendin voor het avondeten te verrassen met meer dan alleen vissticks uit de vriezer.
https://www.youtube.com/watch?v=w-QmGGONIEk

Kreeft Kreeft: gewoon grillen

Je kunt langoustines gemakkelijk bereiden op de barbecue.
Je kunt deze exclusieve langoustines of kreeften grillen met slechts een paar accessoires.
Een beetje kruiden met limoen en zout en de glazige smaakbom is klaar!

U bekijkt momenteel inhoud van een plaatshouder van YouTube. Klik op de knop hieronder om de volledige inhoud te bekijken. Houd er rekening mee dat u op deze manier gegevens deelt met providers van derden.

Meer informatie

Scroll naar boven